Sider

1. feb. 2013

lækker kage




Lækker chokoladekage med cookie dough!

Cookie dough
420 g hvedemel
1 tsk salt

250 g brun farin

100 g sukker
225 g usaltet smør, blødt
1¼ tsk vaniljeekstrakt
185 g mørk chokolade, 72 %
0,9 dl mælk

- Hak den mørke chokolade i grove stykker.
- I en stor skål blandes mel, salt, brun farin og sukker. Tilsæt smør og vaniljeekstrakt under omrøring.
- Den hakkede chokolade tilsættes. Rør indtil chokoladen er jævnt fordelt i blandingen.
- Under omrøring tilsættes mælken 1 spiseske ad gangen. Når al mælken er tilsat skal blandingen røres sammen indtil konsistensen er ensartet.
- Hæld dejen i en springform beklædt med bagepapir, og pres dejen sammen så den er jævn og glat på overfladen. Dette gøres nemmest ved at lægge et stykke bagepapir ovenpå dejen, og trykke på dejen med en flad genstand, fx et lille skærebræt, en flad tallerken eller lignende.
- Stil cookie dough’en i fryseren indtil kagen skal samles.

Chokoladekage

40 g mørk chokolade, 72 %

50 g kakaopulver

2,4 dl stærk, varm kaffe
1 æg
1 æggeblomme
2 spsk creme fraiche
1 tsk vaniljeekstrakt
165 g hvedemel
160 g rørsukker
½ tsk bagepulver
¼ tsk salt
110 g usaltet smør, blødt

- Forvarm ovnen på 180 ºC.
- Smør en springform og beklæd bunden med bagepapir.
- Hak den mørke chokolade fint.
- I en skål røres den hakkede chokolade med kakao og varm kaffe, indtil chokoladen er smeltet og blandingen er glat og ensartet.
- I en anden skål piskes æg og æggeblomme med creme fraiche, halvdelen af chokoladeblandingen og vaniljeekstrakt.
- I en tredje skål blandes mel, rørsukker, bagepulver og salt. Tilsæt det bløde smør og den resterende chokoladeblanding fra den første skål.
- Tilsæt ægge-/chokoladeblandingen til melblandingen lidt ad gangen under omrøring. Rør ved mellem hastighed indtil al ægge-/chokoladeblandingen er tilsat og dejen er blevet glat og fin.
- Hæld dejen i springformen og bag i ovnen i 30-40 minutter. Kig til kagen efter 30 minutter. Kagen er færdig når en tandstik kan stikkes i kagen uden at der sidder ubagt dej på den.
- Stil kagen til afkøling i springformen på en rist. Efter 10 minutter tages springformen af og kagen fortsætter afkølingen på risten.


Jeg fik den lækre opskrift fra copenhagencakes.com
Den smager virelig godt, men burde stå i køleskabet over natten. Det giver det bedste resultat. 

    Ingen kommentarer:

    Send en kommentar